APURGOS PERSONVERNERKLÆRING

Sist oppdatert 20.12.18

Denne personvernerklæringen (heretter «erklæringen») gir deg informasjon om hvordan Apurgo AS (org.nr. 994 807 609) samler, bruker eller deler dine personlige data i forbindelse med tjenester som tilbys («tjeneste») og/eller nettsiden www.apurgo.no. Vennligst les denne erklæringen nøye før du begynner å bruke tjenesten eller besøker nettsiden.

Dersom du har spørsmål knyttet til innholdet her, eller vår behandling av personopplysninger generelt, kan du sende inn dette via vårt kontaktskjema, eller send en mail til gdpr@apurgo.no.

1. Behandlingsansvarlig

Den behandlingsansvarlige i henhold til den gjeldende loven om personvern er Apurgo AS (heretter «Apurgo», «vi», «oss» eller «vår»). Apurgo er ansvarlig får å sikre at dine personopplysninger blir prosessert i henhold til denne erklæringen og gjeldende personvernregler.

Om du har spørsmål vedrørende denne erklæringen eller personopplysningene om deg som vi behandler, vennligst kontakt oss på gdpr@apurgo.no. 

2. Innhenting av personopplysninger

2.1 PERSONOPPLYSNINGER

Vi kan samle personopplysninger på ulike måter. Som en regel samler vi bare personopplysninger som

  • Er oppgitt av deg når du kommuniserer eller gjør forretninger med oss, for eksempel når du kjøper våre produkter og/eller tjeneste eller melder deg på vår tjeneste, melder deg på nyhetsbrevet vårt eller kontakter oss om tilbud eller informasjon
  • Er generert når du bruker vår skybaserte løsning eller besøker vår nettside.
  • Er skaffet fra andre kilder, der det er i henhold til lovverket. For eksempel Brønnøysundregisteret eller andre offentlige tilgjengelige registre og opplysningskilder.

Du er ikke pålagt å oppgi personopplysninger til oss, men om du velger å ikke gjøre det, kan det hende at vi ikke vil være i stand til å tilby vår tjeneste til deg.

2.2. PERSONOPPLYSNINGENE VI SAMLER INKLUDERER DE FØLGENDE KATEGORIENE AV INFORMASJON:

  • Grunnleggende informasjon, som navn, tittel og relasjon til selskapet du representerer, kontaktinformasjon (e-post, bedrift og standardiserte avdelings- og stillingskategorier, adresse og telefon).
  • Informasjon som er relatert til kundeforholdet, slik som tjeneste- og ordredetaljer, betalingsinformasjon, fakturainformasjon, markedsføringstillatelser og forbud
  • Kundeinteraksjon, kundekontakt og svar, samt tilgang til vår kundebaserte sky-løsning.
  • Personopplysninger generert i forbindelse med bruken av tjenesten vår eller ved besøk på nettsiden, for eksempel bruker-ID, passord, autentifiseringsinformasjon, tidsstempler og logg av bruken av tjenesten, informasjon samlet ved hjelp av informasjonskapsler og lignende teknologier på nettsiden (enhets-ID og type, operasjonssystem og applikasjonsinnstillinger).
  • Andre data, som er basert på ditt samtykke og definert da samtykket ble etterspurt
  • Særskilte kategorier, vi behandler ikke særskilte kategorier (f.eks. data knyttet til rase eller etnisk opprinnelse, religiøs tro, kriminelt rulleblad, fysisk eller mental helse eller seksuell orientering) fra besøkende.
  • 2.3 SOM BESØKENDE PÅ VÅRT NETTSTED / COOKIES

    Dette nettstedet samler standard internett logginformasjon, inkludert IP-adresse, nettlesertype og språk, besøkstider og refererende nettadresser. For å sikre at dette nettstedet er godt administrert og for å legge til rette for bedre navigasjon, kan vi eller våre tjenesteleverandører også bruke informasjonskapsler («cookies», små tekstfiler som er lagret i brukerens nettleser) for å samle inn aggregerte data. 

    Behandling og lagring av opplysninger ved bruk av informasjonskapsler krever at den besøkende er informert om at informasjonskapslene brukes og har samtykket til dette (ekomloven § 2-7b).

    Dette nettstedet har integrasjoner for diverse sosiale medieapplikasjoner eller -tjenester som lar deg dele innhold med andre brukere (eksempelvis Facebook, Twitter og Linkedin, samlet kalt “sosiale medier”). Personopplysninger eller annen informasjon som du har gitt til noen sosiale medier, kan leses, samles, og brukes av andre brukere av den sosiale medietjenesten, som vi har liten eller ingen kontroll over. Derfor er vi ikke ansvarlig for andres bruk, misbruk eller underslag av personopplysninger eller annen informasjon som du selv bidrar med til noen sosiale medietjenester.

Apurgo bruker Cookies til følgende formål:

  • Google maps: Midlertidig lagring av brukerpreferanser om besøkende inn på www.apurgo.no/kontakt og som navigerer på kartet.
  • Google Analytics: Brukes til å spore antall brukere i forbindelse med analyse av nettside
  • Facebook: Brukes for å vise sosiale knapper og informasjon fra Facebook-side i digitale kanaler.
  • LinkedIn: Brukes for å vise sosiale knapper i digitale kanaler.
  • Twitter: Brukes for å vise sosiale knapper i digitale kanaler.
  • Instagram: Brukes for å vise sosiale knapper i digitale kanaler.

3. Formål og rettslig grunnlag for å behandle personopplysninger

3.1 FORMÅL

Vi samler, behandler og bruker kun personopplysninger som behøves for operasjonelle årsaker, effektiv kundebehandling og relevante kommersielle aktiviteter.

Dine personopplysninger behandles for følgende formål:

3.1.1 TJENESTETILBUD OG Å ADMINISTRERE DITT KUNDEFORHOLD

Hovedgrunnen til å samle personopplysninger er for å tilby og levere tjenesten til deg. For å gjøre dette administrerer og opprettholder vi kundeforholdet mellom oss og deg, eller selskapet du representerer. I dette tilfellet blir vår behandling av personopplysninger basert på kontrakten mellom deg, eller selskapet du representerer, og oss.

3.1.2 MARKEDSFØRING

Vi kan kontakte deg for å informere om nye funksjoner ved tjenesten, eller for å promotere og selge andre relaterte tjenester. Vi kan bruke personopplysningene dine til markedsundersøkelser og kundeundersøkelser. I dette henseendet er prosesseringen av personopplysninger grunnlagt i vår legitime interesse i å tilby deg informasjon som en del av tjenesten og å promotere våre tjenester til deg. Du kan motsi deg direktemarkedsføring når som helst (vennligst se kapittel 8 i denne erklæringen).

3.1.3 TJENESTEUTVIKLING, INFORMASJONSSIKKERHET OG INTERN RAPPORTERING

Vi behandler også personopplysninger med det formålet å administrere våre kundeforhold konkret når vi behandler din ordre, når vi svarer på henvendelser fra deg eller når vi jevnlig sender deg nyheter og informasjon angående våre produkter, våre merker eller våre initiativ som vil kunne vekke din interesse, til å forbedre kvaliteten til tjenesten og til nettsiden, samt utvikle nye funksjoner til tjenesten. Vi kan også generere interne rapporter basert på personopplysninger, for å kunne tilby relevant informasjon til vår ledelse, og for å drive forretningen hensiktsmessig. I disse tilfellene er prosesseringen av personopplysninger i vår legitime interesse for å sørge for at tjenesten vår og nettsiden har et akseptabelt nivå av datasikkerhet, og at vi har tilstrekkelig og relevant informasjon tilgjengelig for å kunne utvikle tjenesten vår og for å administrere driften vår.

3.1.4 OVERHOLDELSE AV LOVER

Vi kan bli forpliktet til å behandle personopplysninger for å oppfylle våre lovbestemte forpliktelser, f.eks. i forhold til regnskap eller for å oppfylle myndigheters (f.eks. skattemyndighetenes) forespørsler etter loven.

3.1.5 ANDRE FORMÅL DU HAR SAMTYKKET TIL

Hvis du har gitt ditt samtykke til at vi kan prosessere dine personopplysninger til andre formål, har vi rett til å prosessere personopplysninger i henhold til dette.

3.2 DINE RETTIGHETER

Som registrert har du flere rettigheter knyttet til vår behandling av dine personopplysninger. Her får du informasjon om hvilke disse er, og hvordan du kan utøve disse rettighetene overfor Apurgo i forbindelse med våre digitale kanaler, nyhetsbrev og arrangementer.

Dersom du har spørsmål knyttet til dine rettigheter, eller ønsker å utøve de overfor Apurgo i forbindelse med våre digitale kanaler, nyhetsbrev og seminarer, kan du gjøre dette her.

3.2.1 INNSYN

Du kan sende oss en forespørsel om innsyn her for å få informasjon om hvorvidt vi behandler personopplysninger om deg i forbindelse med våre nyhetsbrev og arrangementer, og slik få innsyn i hvilke opplysninger vi behandler om deg dersom du er registrert.

3.2.2 RETTING 

Dersom du mener opplysningene vi har lagret om deg ikke er riktige (f. eks. epostadresse, jobb eller stilling har endret seg) kan du når som helst be om at vi retter dette her.

3.2.3 PROTESTERE

Dersom du ikke ønsker at vi skal registrere din aktivitet på våre digitale kanaler, og ditt oppmøte på våre messer og andre arrangement som en del av profilbyggingen kan du protestere mot dette. Dersom du protesterer vil vi slutte å registrere slike opplysninger om deg. Du kan utøve denne rettigheten her.

3.4 TREKKE DITT SAMTYKKE

Du kan når som helst enkelt trekke tilbake samtykket du gav oss ved å enten melde deg av vårt nyhetsbrev via linkene du finner nederst i tilsendt mail, eller ved å sende oss en melding via vårt kontaktskjema. Vi vil da slette dine opplysninger tilknyttet vårt nyhetsbrev innen 30 dager. For andre henvendelser om sletting ber vi deg benytte vårt kontaktskjema.

3.5 SLETTING

Dersom du trekker ditt samtykke til å motta nyhetsbrev, vil personopplysningene vi behandler om deg bli slettet. Dersom du velger å protestere mot vår behandling av opplysninger om din bruk av våre digitale kanaler, vil all aktivitet vi tidligere har registrert på din profil slettes. Dersom du ønsker dine personopplysninger slettet under andre omstendigheter, kan du enkelt rette en henvendelse til oss om dette her. Se ellers pkt 6. i vår Personvernerklæring

3.7 RETT TIL BEGRENSNING AV BEHANDLINGEN

Dersom du ikke ønsker at vi skal slette opplysningene dine, men har en grunn til å ønske at vi skal stanse å behandle de på andre måter enn lagring, har du etter nærmere omstendigheter rett til å be om dette her.

3.8 RETT TIL Å KLAGE TIL EN TILSYNSMYNDIGHET

Dersom du mener vår behandling av dine personopplysninger skulle være i strid med personvernforordningen, eller personvernregelverket for øvrig, har du rett til å klage på dette til tilsynsmyndighetene. For Norge er dette Datatilsynet, og klager kan leveres på deres nettsider ved å følge denne linken.

4. Overføringer og tilleggsopplysninger om personopplysninger

Vi kan overføre personopplysninger til tredjeparter:

  • Når det er tillatt eller krevd av loven, for eksempel for å overholde anmodninger fra vedkommende myndigheter eller relatert til rettssaker
  • Når våre pålitelige tjenesteleverandører prosesserer personopplysninger på vegne av oss og i henhold til våre retningslinjer. Vi vil kontrollere og ha ansvar for bruken av dine personopplysninger til enhver tid
  • Hvis vi er involvert i en fusjon, et oppkjøp eller et salg av hele eller deler av våre eiendeler
  • Når vi i god tro mener at åpenhet er nødvendig for å beskytte våre rettigheter, beskytte din sikkerhet eller andres sikkerhet, undersøke svindel, svare på forespørsler fra regjeringen, og med ditt samtykke til parter som samtykket relaterer til.

5. Overføringer av personopplysninger utenfor EU/EØS

Vi overfører ikke dine personopplysninger utenfor EU eller EØS.

Vi kan overføre personopplysninger utenfor EU eller Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet når vår samarbeidspartner som gjennomfører oppdraget er plassert utenfor disse områdene. I disse tilfellene sørger vi for nødvendige vernetiltak for å sikre registrerte rettigheter og friheter i henhold til gjeldende personvernlovgivning, som EUs generelle personvernforordning (679/2016).

For eksempel, vår markedsføringsleverandør overfører personopplysninger til USA for at de skal levere tjenester til oss. Denne tjenesteleverandøren har sikret et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger ved å sertifisere seg til Privacy Shield Framework. For å lære mer om Privacy Shield Framework, se denne lenken.  

6. Oppbevaring av personopplysninger

Dine personopplysninger vil bli beholdt bare så lenge som nødvendig for å oppfylle formålene som er definert i denne erklæringen.

De fleste av dine personlige data vil bli beholdt i løpet av ditt kundeforhold med Apurgo. Enkelte personopplysninger kan beholdes etter at kundeforholdet til oss er avsluttet, om det er påkrevd eller tillatt av gjeldende lover. For eksempel, etter at kundeforholdet til oss er avsluttet, lagrer vi vanligvis personlige data som er nødvendige for å svare på forespørsler eller krav i henhold til gjeldende bestemmelser i foreldelsesloven, eller vi kan lagre dine personopplysninger i den grad det er nødvendig for å respektere ditt ønske om å ikke motta direkte markedsføring fra oss.

Når dine personopplysninger ikke lenger er påkrevd etter lover, rettigheter eller forpliktelser fra en av partene, vil vi slette dine personlige data.

Dersom vår behandling av dine personopplysninger er basert på samtykke, har du rett til å trekke tilbake samtykket til enhver tid. Vi vil ikke lenger behandle dine personligopplysninger til formålene i samtykket, med mindre det er et annet juridisk grunnlag for behandlingen.

Vennligst send ovennevnte forespørsler til oss på her

Hvis du mener at det er et problem med måten vi behandler dine personopplysninger på, har du rett til å sende en klage til din nasjonale datamyndighet i EU/EØS. I Norge er det Datatilsynet. Du kan finne kontaktopplysninger om Datatilsynet på www.datatilsynet.no.

7. Sikkerhet

Vi opprettholder sikkerhetsforanstaltninger (inkludert fysiske, elektroniske og administrative tiltak) som er hensiktsmessige for å beskytte personopplysninger mot tap, ødeleggelse, misbruk og uautorisert tilgang eller avsløring. For eksempel begrenser vi tilgangen til personlige opplysninger til autoriserte ansatte og tjenesteleverandører som trenger å kjenne informasjonen i sitt arbeid.

Vær oppmerksom på at selv om vi forsøker å sørge for passende sikkerhetstiltak for personopplysninger, kan ikke noe sikkerhetssystem hindre alle mulige sikkerhetsbrudd. Hvis det oppstår et sikkerhetsbrudd, informerer vi deg i samsvar med gjeldende lover.

8. Endringer i denne erklæringen

Vi kan gjøre endringer i denne erklæringen fra tid til annen. Hvis vi foretar endringer i denne erklæringen, vil vi gi deg beskjed om det på vår hjemmeside www.apurgo.no, der du også finner den nyeste versjonen av denne erklæringen.

Disse retningslinjene ble oppdatert 20.12.18.

9. Kontakt oss

Om du har spørsmål vedrørende denne erklæringen eller personopplysningene om deg som vi behandler, vennligst kontakt oss på gdpr@apurgo.no

Close Menu