Svein Arne Eggen, Scandic Bakklandet

Teknisk sjef på Scandic Bakklandet,
Svein Arne Eggen

Kuttet energibruken med to tredeler


– Scandic Bakklandet bruker cirka 6.000 kWh mindre i måneden etter at vi installerte Apurgo, sier teknisk sjef på hotellet, Svein Arne Eggen.

Scandic Bakklandet er et lavenergibygg. Da det sto ferdig i 2011, var det Norges første hotellbygning i energiklasse A. 

Svein Arne Eggen, som er teknisk sjef på hotellet, merket seg at kundene ble stadig mer miljøbevisste. Samtidig så han et konkurransefortrinn i å redusere kostnader til strøm, derfor grep han muligheten til å redusere energibruken enda mer.

Scandic Bakklandet installerte ApurgoM3 vannbehandlingssystem, først og fremst som en effektiv forsikring mot Legionella og andre uønskede bakterier i tappevannet. Med på kjøpet fikk de et enda mer energieffektivt bygg.

Senket temperaturen

Siden ApurgoM3 fjerner bakteriene, kan temperaturen på tappevannet senkes fra 70 til 55 grader.

Etter ett års drift kunne teknisk sjef Svein Arne Eggen konstatere at Scandic Bakklandet brukte 66 prosent mindre energi på å varme opp tappevann. På en typisk måned sparte de inn 6.000 kWh.

Manuell rens ble overflødig

Svein Arne Eggen og Scandic Hotels sparte også inn arbeidstimer. Før de installerte systemet, måtte hotellets dusjer gjennomspyles med 70 graders vann og renses med klor, minst fire ganger i året. Dette slipper de nå. Apurgo systemet er automatisert, det krever lite og enkelt vedlikehold.

– På et hotell med 400 rom brukte vi typisk 150 - 200 timer i året på manuell rensing av dusjene. Denne arbeidstiden kan vi heller bruke på andre oppgaver, sier Svein Arne Eggen.

Han har de siste årene fått installert Apurgos vannrensings- og overvåkingssystem på ytterligere to Scandic-hoteller i Trondheim.

Energiforbruket synker ved bruk av Apurgo, siden vannet kan varmes opp til en lavere temperatur før bruk.

Scandic Bakklandet installerte ApurgoM3 systemet i 2017.

Hotellet bruker systemet ApurgoM3-25.

Først publisert:
29.10.19
Skrevet av:
Rune Sævik

← Tilbake til nyheter

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.