Sosiale_Medier_Apurgo_Syforhelse5 (1).jpg

Til deg som ønsker å bidra i #syforhelse ♥


Vi har fått en overveldende respons på den nasjonale dugnaden; #syforhelse og vi er SÅ takknemlige for alle tilbakemeldinger. 

Noen av dere er privatpersoner som ønsker å bidra, bedrifter med kompetanse eller som legger om sin produksjon, kommuner og innkjøpstjenester -  mens andre er fortvilte helsearbeidere som har ansvar for å skaffe smittevernutstyr.

Engasjementet har vært helt fantastisk og vi gjør det vi kan for nå å bidra til denne verdensomspennende utfordringen. Vi har alle et samfunnsansvar til å hjelpe og vi er alle smartere sammen! 


I forbindelse med et oppdrag hos  oss i Apurgo oppstod et akutt behov for smittefrakker til de som skulle gjennomføre desinfisering av bygg og overflater. Vi engasjerte da tekstil linja ved Charlottenlund Videregående skole til sy dugnad og etter flere nyhetssaker «tok dette helt av». Vi bestemte oss da for å opprette dugnaden #syforhelse med undertittel #jegbidrar.

Ingrid Bergtun, Ingrid Vik Lysne, Mari Hartvedt Nordèn og Jenny Skavlan jobber til daglig med søm og sy inspirasjon gjennom sosiale medier. Da de hørte om mangelen på smittevernutstyr forsto de raskt at sy miljøet i Norge kunne være en ressurs. De bestemte seg for å prøve å sette i gang en dugnad og kom i kontakt med flere aktører som nå er koblet sammen under en stor felles aksjon for å sy smittevernutstyr.

Cecilie Finsnes er en hobby-syer fra Stavanger som fikk høre fra sin søster som er lege på Stavanger universitetssykehus at det er stor mangel på smittevernsutstyr. Derfor har man gått over til å bruke flergangs smittefrakker på sykehuset for å spare engangs frakkene til der det trengs. Dermed vil det være stort behov for å få flere.

Irene Ytterdal-Larsen ble engasjert inn via Apurgo som prosjektleder og har ansvaret for å forene disse engasjementene fra hele landet. Det hele har blitt  til en stor felles dugnad for å kunne samle kvalitetssikret informasjon på ett sted og få syfolket i sving under en felles paraply; #syforhelse!

I prosessen med å lande dette prosjektet kom vi over at designer Kjell Ingebrethsen Nordström, også kjent som Baron von Bulldog, har utviklet en oppskrift på munnbind etter råd og innspill fra leger og sykepleiere på Ullevål sykehus. (Tøymunnbind begrenser dråpesmitte fra brukeren til andre, men beskytter ikke brukeren mot virus). Vi har fått lov til å videreformidle denne oppskriften.

Det finnes som sagt mange ildsjeler i dette ganske land og vi har fått med oss flere bidragsytere på denne dugnaden; Charlottenlund Videregående Skole, EGGS Design, Fraxx Interactive og Gi bort dagenTakk til dere alle!

Prosjektet har også blitt en del av Program-19 via  Development Goals Forum   og Young Sustainable Impact  som vil bidra med sitt nettverk og sine mentorer for å få dette prosjektet ut til så mange som mulig på best mulig på best mulig måte. Vi takker for gode innspill og alle bidrag!

I samråd med Folkehelseinstituttet (FHI) håper vi å gjøre det enkelt for de som ønsker å sy å finne rett informasjon og vi vil koble de med behov for smittevern med alle de som har ladet symaskinen og står klare til å bidra! Vi har per i dag 240 syere som sitter klare til å bidra! Her er det bare

Du finner mer informasjon om dugnaden på Syforhelse.no

Følg oss gjerne på Facebook, Linked-In og Twitter for oppdateringer! Dersom du ønsker å delta i dugnaden kan du fritt bruke bilder under. Bruk gjerne emnetagger #syforhelse eller #jegbidrar dersom du bidrar. 

Ut over dette prøver vi i Apurgo som alltid å bidra med det vi jobber med til daglig - desinfisering av bygg / overflater og trygging av helse og vann! 

♥-lig hilsen 

Team Apurgo

 For å bestille eller bidra kan du gjøre dette her

Sosiale_Medier_Apurgo_Syforhelse5 (1).jpg

Se  #syforhelse på NRK Innetid onsdag 8.april, 2020

Sosiale_Medier_Apurgo_Syforhelse3 (2).jpg  

Bruk av bilder: 

Du kan benytte logoer i htt våre retningslinjer så lenge du tagger med #syforhelse. Øvrige bilder gjengis kun etter avtale.

• Foto: Jenny Skavland/Ingrid Vik Lysne / Ingrid Bergtun / Mari Hartvedt Nordén

• Bidrar du på noen måte i kampen mot Covid-19 kan du bruke #jegbidrar 

• Er du med på dugnaden gjennom#syforhelse kan du bruke #syforhelse

← Tilbake til nyheter

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.